Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η μοναξιά….θέλει μαγκιά…



«Θέλει μαγκιά για ν’ αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά», τραγουδούν η Ευσταθία και ο Φίλιππος Πλιάτσικας, κι αν μου επιτρέπετε θα συμφωνήσω απόλυτα με τον συγκεκριμένο στίχο.
Πόσες γυναίκες (και σε μικρότερο βαθμό άνδρες) κάνουν σχέσεις απλά και μόνο για το θεαθήναι, δίχως να είναι ερωτευμένες;
Πόσες από αυτές είτε επειδή φοβούνται να μείνουν μόνες, είτε γιατί θέλουν να αισθάνονται οικονομικά ασφαλείς, είτε γιατί θέλουν να το παίζουν στις φίλες τους κυρίες και κοινωνικά ανεβασμένες κάνουν σχέσεις καθαρά και μόνο για λόγους «ασφάλειας», κάνοντας εκπτώσεις στα συναισθήματά τους και συμβιβασμούς;
Πολλές…. Αν το καλοσκεφτείτε αυτές οι γυναίκες είναι εξαρτημένες κυρίως από τον εαυτό τους και μετέπειτα από τους άλλους.. μιας και δεν αφήνουν την καρδιά τους να έχει άποψη και λειτουργούν με βάση τη λογική τους… Είμαι κι εγώ γυναίκα και δεν μ’ αρέσει που μιλάω έτσι για το φύλο στο οποίο ανήκουμε, αλλά έχω συναντήσει ουκ ολίγες περιπτώσεις τέτοιου είδους και δεν σας κρύβω ότι εκνευρίζομαι αφάνταστα.
Υπάρχουν όμως και γυναίκες, τις οποίες και θαυμάζω, που δεν τρέμουν στην ιδέα του να μείνουν μόνες και περνούν καλά με τις παρέες τους, χωρίς να περιμένουν τον «πρίγκιπά» τους. Αυτή η κατηγορία γυναικών δεν έχει κόμπλεξ και ανασφάλειες. Ούτε καταδέχονται να συμβιβάζονται με μέτριες καταστάσεις συναισθηματικά απλά και μόνο γιατί ο άλλος τους φέρεται καλά, γιατί έχει λεφτά, σπίτι και καλό αμάξι και πάει λέγοντας.
Ξέρουν να πατούν γερά στα πόδια τους, ακόμα κι αν έχουν περάσει από πολλά εμπόδια, ακόμα κι αν η ψυχή τους έχει τραυματιστεί συναισθηματικά, δεν το βάζουν κάτω κυρίως επειδή σέβονται τον εαυτό τους, διατηρώντας έτσι την αξιοπρέπειά τους. Επιλέγουν λοιπόν να μην πέφτουν σε συμβιβασμούς διότι γνωρίζουν ότι έτσι πρωτίστως φθείρουν τους εαυτούς τους, αλλά δεν θέλουν να φθείρουν ούτε τους άλλους. Όπως κι εμείς θέλουμε να νιώθουμε μοναδικές το ίδιο επιδιώκουν κι οι άλλοι από εμάς. Δεν είναι σωστό να εκμεταλλευόμαστε τα συναισθήματα κανενός μόνο και μόνο γιατί θέλουμε να επιβεβαιωνόμαστε.
Γι’ αυτό κοιτάτε να είστε κυρίες του εαυτού σας πάνω απ’ όλα κι όχι απλά κυρίες του κυρίου. Να έχετε αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Δεν το παίζω φυσικά dr. Love ή miss Αγία. Την άποψή μου καταγράφω, κάποιοι θα τη συμμεριστούν και κάποιοι όχι. Θεωρώ, λοιπόν, ότι σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να νιώθει δεύτερη, πόσο μάλλον ένας άνδρας, γι’ αυτό μην τους χρησιμοποιείτε ως σανίδα σωτηρίας των δικών σας ανασφαλειών. Μην κάνετε στους άλλους ότι δεν θέλετε να σας κάνουν.
Επομένως, ψηφίζουμε όχι στο βόλεμα και στον συμβιβασμό. Ίσως στην αρχή κατηγορηθείτε για το γεγονός ότι βλέπετε τη ζωή καθαρά και είστε αυτονομημένες. Να ξέρετε όμως ότι όλοι ενδόμυχα θα σας σέβονται και θα σας θαυμάζουν γι’ αυτό, γιατί πολύ απλά είστε μαγκάκια με όλη τη σημασία της λέξης και όχι ψευτοκυρίες.
http://femalecity.gr

http://tyxaiodenomizo.blogspot.com/2011/05/blog-post_7179.html#more
..........................................................................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: