Κυριακή, 22 Μαΐου 2011


Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Σπανάκι με μπριζόλα γιαχνί!!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!!
Ο καιρός έξω είναι υπέροχος και μου θυμίζει άνοιξη,δεν λένε ότι ''Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει'' ..να λοιπόν που επιβεβαιώνεται η παροιμία....
Σας έφτιαξα σήμερα ένα φαγητό πολύ νόστιμο,που μου αρέσει πάρα-πάρα πολύ! Σπανάκι με μπριζόλα γιαχνί!
Συνήθως τις μπριζόλες λαιμού τις κάνουμε τηγανιτές, ψητές στα κάρβουνα ή στο φούρνο.Με αυτή τη συνταγή θα σας δείξω πως να τις κάνουμε και γιαχνί.


Υλικά:

2 μπριζόλες λαιμού χοιρινές ,(τις έχω ξεκοκαλίσει και τις έχω κόψει σε μικρές μπουκίτσες).
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
1 καρότο σε ροδέλες
500γρ. σπανάκι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ.μουστάρδα
1 κ.γ κοφτό κορν-φλάουερ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν.....


Ρίχνουμε την μπριζόλα και αφήνουμε να πάρουν χρώμα...


Βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με το αλάτι,το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία......


Προσθέτουμε στο τέλος το σπανάκι και λίγο νερό αν το ζουμάκι είναι λίγο και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.....


5' λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά το φαγητό μας φτιάχνουμε ένα κουρκούτι με το χυμό λεμονιού,τη μουστάρδα και το κορν-φλάουερ......


Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και τα περιχύνουμε στο φαγητό.


Σερβίρουμε...........


Ελπίζω να σας άρεσε το σπιτικό φαγάκι μου!
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν!
Πολλά φιλιά!!!!
Ειρήνη
http://kalomageiremata.blogspot.com/2011/02/blog-post_09.html
........................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: