Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (ΞΑΝΑ) ΣΤΗ ΣΠΙΝΑΛΟΝΓΚΑ


Αύριο Δευτέρα θα παρακολουθήσουμε το τελευταίο επεισόδιο της πιο πετυχημένης ελληνικής παραγωγής τα τελευταία χρόνια. "Το Νησί" ρίχνει αυλαία, έτσι ένα 24ωρο πριν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ξανά την εκπομπή "Πρωταγωνιστές", που ασχολήθηκε με την Σπιναλόγκα, τη λέπρα αλλά και το στίγμα που συνόδευε για δεκαετίες τους χανσενικούς.
Οι «Πρωταγωνιστές» ταξίδεψαν στη Σπιναλόγκα, που σήμερα είναι προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος και κατέγραψαν τις αφηγήσεις των κατοίκων των κοντινών χωριών για τη ζωή στο «απαγορευμένο νησί» τη δεκαετία του '50.
Θα θυμηθούμε από την αρχή τα όσα παρακολουθήσαμε πριν από την πρεμιέρα της πετυχημένης σειράς.
Οι κάμερες της εκπομπής και ο Σταύρος Θεοδωράκης μπήκαν στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Αγία Βαρβάρα και συνομίλησαν με τους τελευταίους λεπρούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν εκεί το 1957, όταν έκλεισε η Σπιναλόγκα στην Κρήτη.

read more

http://rombatv.blogspot.com/2011/05/blog-post_2788.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FxFwX+(Ρόμπα+tv

..........................................................................................................................................................


Δεν υπάρχουν σχόλια: