Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Ποια τα νέα φορολογικά μέτρα-φωτιά της κυβερνησης


forologia

Ποιά νέα φορολογικά μέτρα προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ποιούς χτυπάει η κυβέρνηση με τα 11 νέα μέτρα-φωτιά.

Αναλυτικά, το φοροπακέτο που προωθείται είναι το εξής:

Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 στις 6.000 ευρώ και στις 8.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011.Ειδική μέριμνα αναμένεται να υπάρξει για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών που μελετάται να έχουν ένα πρόσθετο αφορολόγητο όριο της τάξεως των 10.000 ευρώ. Εάν η πρόταση αυτή υλοποιηθεί, θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου.

Από 1η Ιουλίου εξετάζεται και η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.

Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας κατά 10% από το 2012. Εξετάζεται μάλιστα η καταβολή τους να γίνει το μήνα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2011 με σκοπό η κυβέρνηση να εξασφαλίσει το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε αναψυκτικά και χυμούς από την 1η Ιουλίου. Επιβολή ετήσιας εισφοράς σε όσους έχουν σκάφη αναψυχής άνω των 20 ή 25 μέτρων.

Αύξηση των Αντικειμενικών Αξιών των ακινήτων από τον Σεπτέμβριο, ανεβάζοντας προς τα πάνω τους φόρους στα μισθώματα, τα τεκμήρια για τις κατοικίες,τις γονικές παροχές και τις δωρεές ακινήτων, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, και τα έξοδα για τα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων.

Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 35-40 λεπτά το λίτρο ώστε να εξομοιωθεί με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης και τη χορήγηση επιδόματος στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.

Αλλαγή του τρόπου κατανάλωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καπνικά προϊόντα, με συνέπεια την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στα φτηνά τσιγάρα. Τροποποίηση του μέτρου των αποδείξεων. Οι αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και συνεργεία αυτοκινήτων, θα μετράνε διπλά για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου.

Κατάργηση φοροαπαλλαγών με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και ψαλίδισμα στις φοροαπαλλαγές των ιατρικών εξόδων αλλά και των τόκων στα στεγαστικά δάνεια, τα οποία ως ένα ποσοστό θα εκπίπτουν από τον φόρο. Μάλιστα εξετάζεται οι αποδείξεις από ιατρικά έξοδα να μετράνε διπλά για να μην φουντώσει η φοροδιαφυγή.

Ρύθμιση τακτοποίησης για αδήλωτες πισίνες. Για να αποφύγουν τα μελλοντικά πρόστιμα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 100 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για κάθε εξωτερική πισίνα και 150 ευρώ το τετραγωνικό για κάθε εσωτερική πισίνα.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/05/nea-forologika-metra-kyvernisi/#ixzz1Nf6VCCnt
...............................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: