Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ποιος ο νικητής στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

barcelona-manchester-champion-league-2011

Τι προβλέπει το χταπόδι-μάντης για τον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ στο Γουέμπλεϊ; Ποιος ο νικητής μεταξύ Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Χιλιάδες φίλαθλοι απ’ όλο τον κόσµο αναζητούν το «µαγικό χαρτάκι» που θα τους επιτρέψει να δουν «το τέλειο ζευγάρι» του τελικού της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Σύµφωνα µε έρευνατου TicketBis, ένας φίλαθλος πλήρωσε 4.500 ευρώ για µία θέση στο Γουέµπλεϊ, όταν πριν από δύο χρόνια στη Ρώµη τα εισιτήρια του τελικού µε τις ίδιες φιναλίστ πωλούνταν προς 1.500 ευρώ!

Η µόδα µε τις προβλέψεις του διάσηµου χταποδιού Πάουλ στη διάρκεια του Παγκοσµίου Κυπέλλου δεν µπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη µια αναµέτρηση τέτοιου βεληνεκούς.

Ο Ικερ, το ισπανικό µαλάκιο του ενυδρείου της Μπεναλµαδένα που θεωρείταιδιάδοχος του Γερµανού Πάουλ, χρειάστηκε 20 λεπτά µέχρι να «αποφασίσει» πως νικήτρια του αποψινού τελικού θα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η πρόβλεψητου χταποδιού πιθανόν να ικανοποιεί τους Μπλαουγκράνα καθώς στην προηγούµενη προσπάθειά του είχε «προβλέψει» πως η Ρεάλ θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό εις βάρος τους.

Η αποστολή τηςΜπαρτσελόνα αντιµετωπίζεται ως αξιοθέατο στη βρετανική πρωτεύουσα. Ειδικότερα χθες, όταν το λεωφορείο που τη µετέφερε από το προπονητικό κέντρο της Αρσεναλ στο ξενοδοχείο εγκλωβίστηκε σε µποτιλιάρισµα και χρειάστηκε 80 λεπτά για να καλύψει την απόσταση, χιλιάδες Λονδρέζοι και τουρίστες βρήκαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν τους αγαπηµένους τους παίκτες που έµοιαζαν να το διασκεδάζουν.

Πιο χαλαρός απ’όλους τους ποδοσφαιριστές εµφανίζεται το µεγάλο αστέρι της Μπάρτσα Λιονέλ Μέσι. Ανετος, χαµογελαστός, δείχνει να απολαµβάνει κάθε στιγµή.

«∆εν νιώθω να κουβαλώ παραπάνω βάρος στους ώµους µου. Το να παίζεις σε έναν τέτοιο τελικό είναι προνόµιο», υπογράµµισε στο BBC Sport. «Λατρεύω να βλέπω τον κόσµο να χαίρεται βλέποντας εµένα καιτους συµπαίκτες µου ναπαίζουµε και να κερδίζουµε τίτλους. Πάντοτε παίρνω τα πράγµατα πιο ελαφριά και είµαι χαλαρόςγιατί τα πράγµατα πηγαί νουν όπως θέλουµε για αρκετό καιρό».

Για τον τρόπο που πρέπει να αγωνιστεί απόψε η Μπαρτσελόνα, ο Αργεντινός παρατηρεί πως ο ίδιος τουλάχιστον δεν υπολογίζει ιδιαίτερα τοντρόπο που παίζει ο αντίπαλος,αλλά επικεντρώνεται στο δικό του παιχνίδι και των συµπαικτών του. «Ολοι ξέρουµε τις δυνατότητές µας. Πηγαίνουµε στον τελικό σε καλή κατάσταση και ανυποµονούµε να ξεκινήσει το παιχνίδι για να αποδείξουµε στους εαυτούς µας πως µπορούµε να κατακτήσουµε ξανά το τρόπαιο».

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέδειξαν υπεροψία στον τελικό µε την Μπαρτσελόνα στη Ρώµη και γι’ αυτό ηττήθηκαν. Η άποψη αυτή ανήκει στον γάλλο αµυντικό των Κόκκινων ∆ιαβόλων.

«Ολοι λένε πως η Μπαρτσελόνα είναι αυτή τη στιγµή η καλύτερη οµάδα στον κόσµο και το σέβοµαι. Οµως, πριν από δύο χρόνια οι ίδιοι έλεγαν πως θα νικήσουµε εύκολα την Μπάρτσα στη Ρώµη. Ισως να γίνει το ανάποδο τώρα», τονίζει ο Γάλλος. ∆εκάδες εκατοµµύρια θα παιχθούν σε στοιχήµατα στον τελικό. Οχι απαραίτητα για το τελικό σκορ, αφού υπάρχουν άλλα πιο αποδοτικά. Για παράδειγµα, όποιος ποντάρει 1 ευρώότι ο Ράιαν Γκιγκς θα πετύχει χατ τρικ θα κερδίσει 200. Οι πιο τολµηροί µπορεί να προτιµήσουν την επιλογή του Φαν Ντερ Σαρ που «πληρώνει» 350 προς ένα στην περίπτωση που σκοράρει! Και το πιο ακραίο: Οποιος προβλέψει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα νικήσει 6-2 θα πάρει 833,67 ευρώ για κάθε ευρώ που θα ποντάρει.

Δείτε δεξιά την «αξία» των δύο ομάδων.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/05/champions-league-barcelona-manchester-odds/#ixzz1Nf6AiS00
......................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: