Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η κατάθεση της γυναίκας του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ζούσε μακριά από τις ορεινές περιοχές των φυλών του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου για περισσότερο καιρό απ' ότι αρχικά πίστευαν οι αρχές, όπως αναφέρει η πακιστανική εφημερίδα Dawn. 



Η εφημερίδα επικαλείται σε άρθρο της τους ερευνητές που ανέκριναν την 29χρονη σύζυγο του Μπιν Λάντεν Αμάλ Αχμεντ Αμπντουλφατάχ και οι οποίοι δήλωσαν ότι τους αποκάλυψε πως ο ηγέτης της αλ Κάιντα εγκατέλειψε τις περιοχές των φυλών στα πακιστανικοαφγανικά σύνορα το 2003 και εγκαταστάθηκε στο χωριό Τσακ Σαχ Μοχάμαντ στην επαρχία Χαριπούρ του Πακιστάν. 



Η επαρχία Χαριπούρ βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Αμποταμπάντ, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν. 



Η Αμάλ, μία από τις τρεις χήρες του Μπιν Λάντεν που κρατούν οι πακιστανικές αρχές, είπε στους ανακριτές ότι αφού έζησαν 2,5 χρόνια στο χωριό Τσακ Σαχ Μοχάμαντ η οικογένεια μετακόμισε στην Αμποταμπάντ στο σπίτι που χτίστηκε για εκείνους. 



Για πολλά χρόνια αμερικανοί και πακιστανοί αξιωματούχοι πίστευαν ότι αφού διέφυγε από τα βουνά Τόρα Μπόρα το 2001, ο Μπιν Λάντεν κρυβόταν κάπου στην ορεινή περιοχή στα σύνορα μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν, ίσως σε μία σπηλιά. 



"Φανταστείτε, αυτός ο άνθρωποις ζούσε ανάμεσά μας στη Χαριπούρ και την Αμποταμπάντ τα τελευταία 7,5 χρόνια και όλοι, τόσο οι Πακιστανοί όσο και οι Αμερικανοί, τον ψάχναμε σε λάθος σημείο", δήλωσε ένας αξιωματούχος στην εφημερίδα Dawn. 



Η Αμάλ, η οποία φέρεται ότι παντρεύτηκε τον Μπιν Λάντεν δύο χρόνια πριν την 11η Σεπτεμβρίου και έγινε η πέμπτη σύζυγός του, έδωσε επίσης περισσότερες λεπτομέριες για την αμερικανική επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του συζύγου της. 



Είπε στους ανακριτές ότι όταν άκουσε τους πυροβολισμούς πήγε με τον Μπιν Λάντεν στην κρεβατοκάμαρα και έσβησαν τα φώτα. Προτού ο Μπιν Λάντεν προλάβει να πιάσει το καλάσνικόφ του οι αμερικανοί κομάντος μπήκαν στο δωμάτιο και τον σκότωσαν. 



Η Αμάλ τραυματίστηκε από μία σφαίρα στο μηρό και συνελήφθη μαζί με ακόμη δύο συζύγους του ηγέτη της αλ Κάιντα, τέσσερα παιδιά της κόρης του που σκοτώθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις περιοχές των φυλών του Πακιστάν, τον πεντάχρονο γιο του και την 22χρονη κόρη του. 



Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι επίσης τα παιδιά του γιου του Μπιν Λάντεν που σκοτώθηκε στη διάρκεια της αμερικανικές επιχείρησης. 



Η μόνη γυναίκα που σκοτώθηκε φέρεται ότι ήταν η νύφη του ηγέτη της αλ Κάιντα. 



Οσον αφορά την ταυτότητα του γιου του που σκοτώθηκε στην αμερικανική επιχείρηση υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες. Ο Τζον Μπρέναν, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την τρομοκρατία, ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι πρόκειται για τον Χάμζα Μπιν Λάντεν, τον μεγαλύτερο γιο του. 



Ομως σύμφωνα με μία πακιστανική εφημερίδα, την The News, η οποία επικαλείται αξιωματούχους των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών, πρόκειται για τον Χάλιντ Μπιν Λάντεν. 


http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=5514
/...................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: