Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Τέλος στις δωρεάν σακούλες από τα σούπερ-μάρκετ


Οι αρχές της Κίνας σκοπεύουν να απαγορεύσουν σε όλα τα καταστήματα να δίνουν δωρεάν πλαστικές σακούλες στους πελάτες τους κάτι που σήμερα ισχύει μόνο για τα σούπερ-μάρκετ σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στη ρύπανση του περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίματα.
Βιβλιοπωλεία και φαρμακεία δεν θα επιτρέπεται πλέον να δίνουν δωρεάν πλαστικές σακούλες τους πελάτες, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο μέτρο.
Από την 1η Ιουνίου 2008 τα σούπερ-μάρκετ χρεώνουν τις σακούλες που ζητούν οι πελάτες για να μεταφέρουν τα προϊόντα που αγόρασαν. Την ημερομηνία αυτή η Κίνα απαγόρευσε να παράγονται, να χρησιμοποιούνται και να πωλούνται πλαστικές σακούλες και είναι μία από τις ελάχιστες χώρες του κόσμου που έχουν υιοθετήσει τόσο σκληρά μέτρα.
Πριν από το 2008 υπολογίζεται ότι στην Κίνα χρησιμοποιούνταν σε καθημερινή βάση 3 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες. Η απαγόρευσε βοήθησε να μειωθεί η κατανάλωση σακούλων κατά περίπου 24 δισεκατομμύρια ετησίως, σύμφωνα με την Επιτροπή Μεταρρυθμίσεων και Εθνικής Ανάπτυξης (NDRC).

http://amanpoiare.blogspot.com/2011/05/blog-post_2503.html
.................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: