Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πλαστό! Η πίτα της "τεμπέλας"

Είναι παραδοσιακή, είναι νόστιμη και δεν θα σε βάλει στον μπελά του να ανοίξεις φύλλο. Ετοίμασέ τη σε χρόνο μηδέν και απόλαυσέ την όποτε θέλεις. Το αλεύρι καλαμποκιού είναι τόσο νόστιμο στο χυλό με τα χόρτα και τη φέτα, που δεν θα το φανταστείς!


Συστατικά

  • 1 κιλό καλαμποκάλευρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • Υλικά για τη γέμιση: ½ κιλό σπανάκι
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 10 φυλλαράκια δυόσμο
  • 3 πράσα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μπολ βάλε τη μισή ποσότητα το αλεύρι και το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, αλάτι και ανάτεψε ώστε να γίνει ένας χυλός. Βάλε όσο αλεύρι χριεαστεί ώστε ο χυλός να μην είναι πού πηχτός

  • 2

    Κόψε τα χορταρικά σου και βάλε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Πέρασε τα χορταρικά σου από τον ατμό του νερού που βράζει να μαζέψουν. Στράγγιξέ τα

  • 3

    Αφού κρυώσουν πρόσθεσε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια

  • 4

    Άπλωσε στον πάτο ενός ταψιού τη μαργαρίνη και πασπάλισε με καλαμποκάλευρο. Πρόσθεσε το μισό χυλό

  • 5

    Από πάνω βάλε την γέμιση με τα χόρτα και στη συνέχεια όλο το χυλό πατώντας ελαφρώς με το χέρι. Ράντισε με λίγο λάδι και ψήσε στους 200oC για 1 ώρα περίπου

  • http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=450&friendly_name=recipes-plasto&cat_id=28
    ......................................................................................................................................................................

    Δεν υπάρχουν σχόλια: