Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ronnie James Dio - έκλεισε κιόλας ένας χρόνος



Συμπληρώθηκε χθες 16 Μαΐου ένας χρόνος από το θάνατο του Ronnie James Dio (Ronald James Padavona), που με τη σπάνια πολύτιμη σαν πανάκριβο πετράδι και αντιστρόφως ανάλογη του σωματικού του μεγέθους φωνή βάδισε στα πιο ψηλά μουσικά μονοπάτια και άγγιξε τις καρδιές των φίλων του ροκ και όχι μόνο για πάνω από πενήντα χρόνια.
Η φυσική του απώλεια είναι αδύνατο να εμποδίσει το ξεφύλλισμα της ιστορίας της πορείας του στη μουσική από τους παλιότερους αλλά και όλους όσους θα τον γνωρίσουν μέσα από την κληρονομιά που άφησε.


Γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1940 και ξεκίνησε τη μουσική του πορεία στα 15 μόλις χρόνια του συμμετέχοντας σε διάφορα ροκαμπίλυ συγκροτήματα παίζοντας διάφορα όργανα (τρομπέτα, μπάσσο κ.α.) και κάνοντας δεύτερα φωνητικά για να ξεχωρίσει σύντομα για την εξαιρετική φωνή του.
Οι The Vegas Kings που ήταν το πρώτο συγκρότημά του μετεξελίχθηκαν σε Ronnie and the Rumblers και στη συνέχεια σε Ronnie and the Redcaps με τους οποίους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δισκογραφία το 1958.

read more
http://hallucinations1.blogspot.com/2011/05/ronnie-james-dio.html
........................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: