Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αστατος ο καιρός - Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο

Τι προέβλεψε για το Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Δροσερός και άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός και τις επόμενες ημέρες.
Πιο αναλυτικά:

ΠΕΜΠΤΗ
Περιμένουμε παρόμοιες γενικά συνθήκες με αρχικά αίθριο καιρό το πρωί και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κυρίως στα ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στη Μακεδονία, στη Θράκη και ενδεχομένως στα βουνά της υπόλοιπης χώρας. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί όχι παραπάνω από 5 μποφόρ εκτός από τα νότια πελάγη, δηλαδή το Καρπάθιο, τη θάλασσα της Ρόδου, των Κυθήρων αλλά και το Λιβυκό που δεν αποκλείεται να έχουμε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει τους 31εναν με 32 βαθμούς κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε στα κεντρικά και στα βόρεια λίγες νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος θα είναι ο ουρανός αλλά το μεσημέρι πάλι κυρίως στα βουνά ενδέχεται να σημειωθούν κάποιες μπόρες. Πάντως η Παρασκευή θα είναι μια πιο συνεφιασμένη και βροχερή ημέρα και αναμένουμε να έχει περισσότερα φαινόμενα σε σχέση με τις υπόλοιπες. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, το απογευμα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στους 32 με 33 βαθμούς κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα να πυκνώνουν στα ορεινά όπου ενδεχομένως να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα επιμείνουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση όμως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31εναν με 32 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Επιτέλους στις 3 πια Ιουλίου βελτιώνεται ο καιρός. Θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι κυρίως στα ηπειρωτικά και λίγες βροχές στα βουνά μόνο. Οι βορειοδυτικοι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφορ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λιγάκι στους 32 με 33 βαθμούς. Να προσέξουν οι λουόμενοι την Κυριακή γιατί η ακτινοβολία θα είναι ισχυρή κυρίως τα νοτια της Ελλάδας και στα νησιά μας.

perissotera
http://3
www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=84832&catid=

............................................................

1 σχόλιο:

Γεωργία είπε...

Ευχαριστούμε πολύ γι'αυτή τη σύντομη ενημέρωση..:-)
Nα σαι καλά..
Σε φιλώ..