Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Το Κατάρ αγόρασε Alpha Bank & Eurobank και τις συγχωνεύει!


Image


Φαίνεται ότι βρισκόμαστε ενώπιον δραματικών εξελίξεων στο τραπεζικό τομέα με το κράτος του Κατάρ να είναι ο κύριος μέτοχος του νέου σχήματος που δημιουργείται με την συγχώνευση της Alpha Bank και της Eurobank। Η συμφωνία έκλεισε νωρίς το πρωί του Σαββάτου και οι επίσημες ανακοινώσεις για τους ακριβείς όρους της συμφωνίας θα ανακοινωθούν την Δευτέρα.

Οι συζητήσεις μεταξύ των τριών πλευρών διαρκούν εδώ και μήνες, μετά από το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Εθνικής και Alpha Bank. Η αύξηση κεφαλαίου κρίθηκε απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έφερε η κρίση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο βέβαια φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη και την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την αλλοτρίωση της ελληνικής κοινωνίας με τη αφειδώς χορήγηση καταναλωτικών δανείων.

Το fund του Κατάρ που συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank με ποσοστό λίγο χαμηλότερο του 5% έθεσε από την αρχή υποψηφιότητα για να παίξει τον ρόλο του χρηματοδότη και να αναλάβει έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο σχήμα।


read

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=23184&Itemid=160

....................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: