Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ενοικίαση αγροτικής γης

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για ενοικίαση καλλιεργήσιμης γης μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ........


και Τροφίμων. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 833 αγροτεμάχια στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Ξάνθης και Καβάλας, συνολικής έκτασης 10.000 στρεμμάτων. Η τιμή ανά στρέμμα ορίζεται στα 5 ευρώ για κάθε καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένων των όσων έχει στην ιδιοκτησία του κάποιος που ήδη δραστηριοποιείται στη γεωργία.

Όσοι επιθυμούν να νοικιάσουν αγροτική γη έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 18 Νοεμβρίου, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τις επόμενες μέρες θα προκηρυχθούν οι πρώτοι διαγωνισμοί προκειμένου να διατεθούν 92 εκτάσεις-φιλέτα για την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων. Όσον αφορά στην ενοικίαση γης το υπουργείο ανακοίνωσε ότι προβλέπεται μοριοδότηση με κριτήρια που θα έχουν να κάνουν με την μόρφωση, την ηλικία, την έκταση τυχόν υπάρχουσας ιδιοκτησίας γης, το είδος καλλιέργειας.
Η διάρκεια της μίσθωσης για τις μονοετείς καλλιέργειες ορίζεται σε πέντε καλλιεργητικές περιόδους με δικαίωμα ανανέωσης για άλλη μια πενταετία ενώ για τις πολυετείς καλλιέργειες ορίζεται σε 25 καλλιεργητικές περιόδους και μόνο για νέους ηλικίας έως 35 ετών.
Σε πρώτη φάση έως το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι θα διατεθούν περί τα 1.216.499 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι τα νέα τεμάχια θα αναρτώνται κάθε Πέμπτη στην διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
एनेट

http://cobra-argos.blogspot.com/2011/10/blog-post_3382.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: