Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Φίλιππος Καμπούρης: γιατί τον συνέλαβαν ξαφνικά


Καμπούρης Φίλιππος

Στα δύχτια του νόμου πιάστηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Φίλιππος Κάμπουρης. Ποια εγκλήματα φέρεται να τέλεσε ο Φίλιππος Καμπούρης;

Μετά από έρευνες των ηλεκτρονικών λαγωνικών της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι στο όνομα του Κατάρ, φέρεται να είχε στήσει σελίδα-απάτη στο ίντερνετ, μέσω της οποίας ζητούσε να αγοράσει οικόπεδα από Έλληνες, κατά προτίμηση οικόπεδα «φιλέτα».

Ειδικότερα, η πρεσβεία του Κατάρ κατήγγειλε την απάτη, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστος λειτουργεί ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας τα επίσημα εμβλήματα και τη σημαία της χώρας και διαφημίζει ψευδώς ότι αναζητούνται οικήματα και οικόπεδα στην Ελλάδα, για αγορά από Καταριανούς επενδυτές.

Επιπλέον, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας προέτρεπε τους ενδιαφερομένους να προκαταβάλουν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για διαδικαστικά έξοδα και να αποστείλουν το τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Μετά από ψηφιακή έρευνα, για την απάτη εντοπίστηκε η ιστοσελίδα και σε έρευνα που έγινε στην εταιρεία του 30χρονου ιδιοκτήτη της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός, έντυπο διαφημιστικό υλικό της ιστοσελίδας και αποδείξεις από εταιρείες μεταφορών.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/10/filippos-kabouris-apati/#ixzz1a8ON1871

Δεν υπάρχουν σχόλια: