Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Προσωρινά δεν κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ

Η πίεση στην κυβέρνηση να μην διακόψει σε συνεργασία με την ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, τόσο από Δήμους όσο και από πολιτικές δυνάμεις, οδήγησε το Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) στο να κάνει ένα βήμα πίσω.

Έτσι στο ΥΠΟΙΚ τώρα προσανατολίζονται στο να μη διακόψει η η ΔΕΗ τους πρώτους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ», ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην προχωρήσει στην έκδοση εντολών αποκοπής ηλεκτροδότησης, κάτι που θα συνέβαινε μεθαύριο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία των 40 ημερών για τους πρώτους λογαριασμούς που εκδόθηκαν και συμπεριλαμβάνουν το ειδικό τέλος.

Αυτή η ενέργεια γίνεται στο πλαίσιο της επανεξέτασης ευνοϊκότερων ρυθμίσεων για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και μέχρι αυτές να πάρουν τη μορφή νομοθετικού κειμένου, ζήτησε, άτυπα, να μη γίνει καμιά διακοπή παροχής.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα, περίπου 70.000 με 80.000 καταναλωτές δεν είχαν πληρώσει το τέλος ακινήτων και κατ’ επέκταση το ποσό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Εκτιμάται ότι ανάμεσα στους 70.000 με 80.000 ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς υπάρχουν κι εκείνοι που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως υπερήλικες, άτομα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις για εξαίρεση

Στο μεταξύ η υπηρεσία υποβολής αίτησης εξαίρεσης από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων συνεχίζει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Η υπηρεσία τώρα εξυπηρετεί εκπρόθεσμες αιτήσεις για δικαιούχους καταβολής μειωμένου τέλους (0,5€/τμ) καθώς και τους δικαιούχους απαλλαγής.

Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης υποβολής αιτήσεων στις 2 Οκτωβρίου 2011 η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους όσους δεν υπέβαλλαν έγκαιρα αίτηση, ή υπέβαλλαν αίτηση με λανθασμένα στοιχεία, δηλαδή έστειλαν μηνύματα που δεν ανταποκρίνονταν στον προδιαγεγραμμένο τρόπο αποστολής ή περιείχαν λανθασμένο ΑΦΜ ή αριθμό παροχής.

Οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην υπηρεσία για το Οικονομικό Έτος 2011 με την αποστολή ενός σύντομου μηνύματος (SMS).

Το μήνυμα πρέπει να αναγράφει τα γράμματα ETA, κενό, τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) αυτού που δικαιούται την απαλλαγή, κενό και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ.

Το μήνυμα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 54160. Το κόστος του μηνύματος είναι 0,1107€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%.
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: