Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αλβανική σπείρα ξέπλενε χρήμα μέσω του ΟΠΑΠ και ο αρχηγός της έκανε μεγάλη ζωή!

Μια καλοστημένη κομπίνα είχαν στήσει 40χρονος αλβανός με την 28χρονη σύζυγό του. Μάλιστα ζούσαν και μεγάλη ζωή αφού είχαν σπίτι 300 τ. μ. Στην Μεταμόρφωση.

Η σπείρα δρούσε ως εξής:
Έφτιαχναν πλαστές ταυτότητες με αληθινά στοιχεία ελλήνων αλλά με δικές τους φωτογραφίες. Στην συνέχεια πήγαιναν σε τράπεζες ή αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και έπαιρναν δάνεια.
Με τα δάνεια αυτά αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία μετέφεραν οδικώς μέσω Βουλγαρίας και Σκοπίων, στην Αλβανία. Εκεί τα πωλούσαν σε Αλβανούς και στη συνέχεια τα ταξινομούσαν με αλβανικές πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας.

Βιτρίνα όλου αυτού του κυκλώματος ήταν.......
η 28χρονη σύζυγος του εγκεφάλου της σπείρας. Μένει νόμιμα στην Ελλάδα και υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις από το 2001. Και για να φαίνονται ακόμα πιο νόμιμοι ακολούθησαν την γνωστή πρακτική του ξεπλύματος μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ.
Μέσω 380 δελτίων φαινόταν να έχει κερδίσει διάφορα 253.000 ευρώ το 2006, το 2007 και το 2009.

Το κύκλωμα δρούσε από το 2006 και η συνολική ζημιά από τις παρανομίες τους είναι σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.
Οι αστυνομικοί, συνέλαβαν χτες τρία μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ένας 40χρονος Αλβανός, που φέρεται ως αρχηγός και η 28χρονη σύζυγος του, η οποία είχε αναλάβει να ξεπλένει τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες. Αναζητούνται άλλοι 11.
http://www.eglimatikotita.gr/2011/12/blog-post_3647.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+http%2Feglimatikotitablogspotcom+(ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: