Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Καθηγήτρια ξυλοφόρτωσε μαθητή



Καθηγήτρια ξυλοφόρτωσε μαθητή

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012, 15:34
Απίστευτο και όμως ελληνικό… Μία καθηγήτρια στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκης χτύπησε εντός της αιθούσης 13χρονο μαθητή, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο ΔΕΠΥ, με αποτέλεσμα το ανήλικο αγόρι να καταλήξει στο νοσοκομείο με ένα σπασμένο δάχτυλο και ένα εξαθρωμένο.

Ο πατέρας του μαθητή απέστειλε στη zougla.gr επιστολή στην οποία αναφέρει όλο όσα συνέβησαν:

«Το παιδί έχει ένα σπασμένο δάκτυλο και ακόμη ένα εξαρθρωμένο ( έχει τοποθετηθεί σε γύψος από τα επείγοντα στο ΚΑΤ) και έχει πολλές εκχυμώσεις στην πλάτη και θλαστικό τραύμα στα πλευρά για το οποίο παρέμεινε στο νοσοκομείο.

Η καθηγήτρια δεν του κάνει κάποιο μάθημα και έχει τοποθετηθεί στο σχολείο από την δ/νση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για παράλληλη στήριξη του μαθητή. Είναι η τρίτη φορά που τον έχει κτυπήσει και τις δύο προηγούμενες τις έγιναν αυστηρές συστάσεις από το ΚΕΔΔΥ όπου παρακολουθείται το παιδί, παραπονέθηκαν οι γονείς τόσο στην ίδια όσο και στην Δ/τρια του 2ο Γυμνασίου και ενημερώθηκε η Δ/ση δευτεροβάθμιας.

Επειδή είχε από την αρχή δική της παιδαγωγική άποψη χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες που της είχαν δώσει από το ΚΕΔΔΥ άρχισε να βγάζει έξω από την τάξη τον μαθητή απαιτώντας μάλιστα από τον απουσιολόγο να του βάζει απουσίες παρά την αντίθεση των καθηγητών της τάξης.

Χθες προσπάθησε να κάνει το ίδιο την δεύτερη ώρα δεν τα κατάφερε και την επομένη ώρα μπήκε στην τάξη και πήρε την καρέκλα του μαθητή από το θρανίο. Το παιδί αντέδρασε και επειδή φώναζε στον διάδρομο τον κτύπησε με την καρέκλα τον έσπρωξε δύο φορές επάνω στον τοίχο και του έπιασε τα δύο μικρά δάκτυλα από το αριστερό χέρι με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κάταγμα στο μικρό και εξάρθρωση στον παράμεσο».

Οι γονείς έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον της καθηγήτριας και όπως φαίνεται η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: