Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι; Πως να τις ξεφορτωθείτε!


Θα δούμε πως να μη μυρίζουν άσχημα τα ποτήρια, πως να μη μυρίζουν τα χέρια ψαρίλα, πως να μην μυρίζει το νερό χλώριο, πως να μη μυρίζει το σπίτι χλωρίνη, κλπ!

Έχουμε και λέμε:

1) Μυρίζει το καμένο λάδι τηγανίσματος;
Αν έχετε έντονη μυρωδιά από καμένο λάδι τηγανίσματος, απλά κάψτε μέσα σε ένα τασάκι φλούδες από πατάτα και λεμόνι! Εξαφανίζουν την άσχημη μυρωδιά.
2) Μυρίζουν άσχημα τα ποτήρια;
Αν έχετε άσχημη μυρωδιά στα ποτήρια, τότε και εδώ υπάρχει λύση!

Εάν τα ποτήρια σας μυρίζουν άσχημα λόγω κάποιον τροφίμων όπως ψάρι, αυγά, κρεμμύδι, σκόρδο, τότε θα πρέπει να πλυθούν με καυτό νερό και να προτιμηθεί ιδιαιτέρως απορρυπαντικό πιάτων με ξύδι.
3) Μυρίζουν τα πλαστικά - μαγειρικά σκεύη;
Εάν τα πλαστικά σας σκευή και οι κατσαρόλες μυρίζουν άσχημα, γεμίστε τα με ζεστό νερό, ρίξτε μπόλικο απορρυπαντικό και αφήστε τα για μια ολόκληρη μέρα.
4) Δυσωδία στα χέρια από τα ψάρια;
Για να μην μυρίζουν τα χέρια σας ψαρίλα, πριν τα καθαρίσετε περάστε τα χέρια σας από αλάτι. Έτσι όταν τα καθαρίσετε τα ψάρια τα χέρια σας δεν θα έχουν τόσο έντονη μυρωδιά.
5) Μυρίζει το νερό χλώριο;
Όταν γεμίζουμε τα μπουκάλια με νερό της βρύσης συνήθως παρατηρούμε πως όταν πάμε να πιούμε νερό μυρίζει χλώριο. Καλό θα ήταν να αφήσουμε τα μπουκάλια για λίγες ώρες χωρίς καπάκι...

Και θα δείτε ότι το νερό δεν θα μυρίζει χλώριο!
6) Μυρίζει χλωρίνη το σπίτι;
Η μυρωδιά της χλωρίνης είναι εξαιρετικά επίμονη και εξαιρετικά ανθυγιεινή για τα πνευμόνια.

Οπότε μόλις κάνετε την δουλειά σας αερίστε πολύ καλά τον χώρο και μετά τρίψτεπάρα πολύ καλά τα χέρια σας με ξύδι και σαπούνι.
7) Δυσωδία από τα σκουπίδια;
Σίγουρα σας έχει τύχει πάρα πολλές φορές να έχει τρυπήσει η σακούλα από τον κάδο απορριμμάτων του σπιτιού σας.

Έτσι αντιμετωπίσατε ακόμα μια φορά το πρόβλημα της δυσωδίας των σκουπιδιών γιατί η σακούλα ήταν τρύπια και έτρεξαν υγρά...

Αυτό λύνεται πάρα πολύ απλά εάν στο πάτο του κάδου σας πασπαλίσετε λίγο άμμο! Βλέπετε οι γάτες ξέρουν τι κάνουν!


Τέλος, να σημειώσουμε πως λίγες φλούδες λεμονιού πάνω στην εξαγωγή αέρα του κλιματιστικού, φρεσκάρουν διακριτικά την ατμόσφαιρα.


www.ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: