Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο Λάνθιμος μιλά για τον «Κυνόδοντα»

Ο Λάνθιμος μιλά για τον «Κυνόδοντα»

«Θα έλεγα ψέματα ότι δε στεναχωρήθηκα που χάσαμε το Όσκαρ».

Αυτά ήταν τα λόγια του Γιώργου Λάνθιμου, λίγο μετά την τελετή απονομής των Όσκαρ. «Όμως αυτή η υποψηφιότητα ήταν μια τεράστια επιτυχία από μόνη της. Δε σημαίνει πολλά μόνο για μένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και για την ίδια την κατηγορία του Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, αφού η ταινία συζητήθηκε όσο καμία άλλη ως μια από τις πιο τολμηρές επιλογές τις ακαδημίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γεγονός ελπιδοφόρο για την ανανέωση του θεσμού. Δε μπορώ παρά να είμαι υπερήφανος για αυτά που έχει πετύχει ο «Κυνόδοντας» τα τελευταία 2 χρόνια» δήλωσε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του 'Κυνόδοντα', για την ταινία του που έχασε τελικά το Χρυσό Αγαλματάκι. Τo Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας απονεμήθηκε στην ταινία της Susanne Bier από τη Δανία, 'In a Better World' ενώ ο Κυνόδοντας θα συνεχίζει να προβάλλεται σε αίθουσες στην Αθήνα από τις 17 Φεβρουαρίου.
Ο Γιώργος Λάνθιμος, παρευρέθη στα φετινά βραβεία Όσκαρ, με την ελπίδα να φέρει το χρυσό αγαλματάκι πίσω στην Αθήνα. Και μπορεί τελικά να μην κατάφερε το σκοπό του, όμως και μόνο η υποψηφιότητα είχε βαρύνουσα σημασία για την πορεία της 7ης Τέχνης στη χώρα μας. Ο ίδιος, περπάτησε στο κόκκινο χαλί, φορώντας ένα κομψότατο κοστούμι «Ermenegildo Zegna». Στα αριστερά του είχε την σύντροφό του, Ariane Labed, και στα δεξιά του την πρωταγωνίστρια της ταινίας του, Αγγελική Παπούλια. Και οι δύο κυρίες φορούσαν δημιουργίες των «Deux Hommes», με μικρές παραλλαγές μεταξύ τους.

http://entertainment.gr.msn.com/celebrity/article.aspx?cp-documentid=156316880
.......................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: