Ε
Εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία είναι για την Ελληνίδα νοικοκυρά η επιλογή των κατάλληλων σαρακοστιανών τροφίμων, καθώς η σωστή επιλογή των νηστίσιμων και των θαλασσινών απαιτεί γνώσεις και ιδιαίτερη προσοχή, πριν βγει για ψώνια στην αγορά. Έτσι, λοιπόν, λίγο πριν το στρώσιμο του σαρακοστιανού τραπέζιου, η πλειοψηφία των καταναλωτικών Οργανώσεων υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στο καταναλωτικό κοινό, θέλοντας να διαφυλάξει την ασφάλεια των καταναλωτών από τρόφιμα, που δεν πληρούν τόσο τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας όσο και τα επίπεδα ποιότητας.
Λαγάνα, ταραμοσαλάτα, νηστίσιμα: οι "πρωταγωνιστές" στο σαρακοστιανό τραπέζι
Γενικά, όλα τα τρόφιμα, που στολίζουν το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, είναι αρκετά ακριβά και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα. Η παραδοσιακή λαγάνα, π.χ. δεν διαφέρει σε τίποτα από το ψωμί, που προμηθευόμαστε καθημερινά. Παρασκευάζεται από το ίδιο αλεύρι με το κοινό ψωμί και, όμως, η τιμή της είναι υψηλότερη από αυτή του κοινού ψωμιού. Αν συνυπολογιστεί και το μικρότερο βάρος της, τότε η τιμή της είναι δυσανάλογα υψηλή.
http://www.dete.gr/news.php?article_id=30115
......................................................................................................................................................................
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου