Οι ειδικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος την αποκαλούν “Χάκερβιλ”!
Είναι μια μικρή κουκίδα στον χάρτη της Ρουμανίας. Μια ήρεμη, βιομηχανική πόλη 120.000 κατοίκων στους πρόποδες των Τρανσυλβανικών Άλπεων, μόλις τρεις ώρες από το Βουκουρέστι. Κι όμως, η Ραμνίκου είναι ήδη διάσημος προορισμός για απανταχού κακόβουλους «χάκερ», αφού, σύμφωνα με το αμερικανικό FBI, αποτελεί την ευρωπαϊκή έδρα του διαδικτυακού εγκλήματος. Γι’ αυτό και οι ειδικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος την αποκαλούν «Χάκερβιλ».
Στους δρόμους της πόλης, εκτός από αυτοκίνητα της (ρουμανικής) μάρκας «Dacia», ο περαστικός θα δει να παρκάρουν πανάκριβες Mercedes, BMW και Audi, όλες τους «λάφυρα» μιας ζωής βουτηγμένης στην ηλεκτρονική απάτη.
Οι κάτοχοι τους είναι συνήθως 40αρηδες οι οποίοι, μετά την πτώση του Κομμουνιστικού καθεστώτος του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου, πλούτισαν όντες οι πρώτοι που πούλησαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στο ρουμανικό, το ευρωπαϊκό και διεθνές Διαδίκτυο. Στήνουν κομπίνες ηλεκτρονικού εμπορίου πουλώντας ανύπαρκτα προϊόντα σε ανυποψίαστους κι εύπιστους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Οργανώνουν, με το αζημίωτο φυσικά, επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό (malware) σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων. Σχεδιάζουν ιστοσελίδες-μαϊμού προκειμένου να υποκλέπτουν τραπεζικούς λογαριασμούς. «Συμμετέχουν» με ανύπαρκαντικείμενα μεγάλης αξίας σε δημοπρασίες στο e – bay. «Αρχικά, οι τακτικές τους ήταν σχεδόν ερασιτεχνικές.
Λόγου χάρη, υποκλέψαμε e – mail μεταξύ απατεώνων που συμβουλεύουν ο ένας τον άλλον πώς να απαντάνε σε ερωτήσεις «παγίδες» των ανυποψίαστων θυμάτων». Το χρήμα κινείται στην πόλη και μάλιστα κάτω από τη μύτη των τοπικών αστυνομικών Αρχών οι οποίες αντιμετωπίζουν το φαινόμενο με τη λογική της Λερναίας Ύδρας ή, σύμφωνα με καταγγελίες, κάνοντας τα στραβά μάτια εισπράττοντας μίζες.
«Δύο απατεώνες πιάνεις, άλλοι 20 παίρνουν τη θέση τους», παραδέχονται στον συντάκτη του αμερικανικού περιοδικού αξιωματούχοι της τοπικής αστυνομίας, δηλώνοντας ανήμποροι να κάνουν κάτι για να σταματήσουν την εξάπλωση του διαδικτυακού εγκλήματος.
Πηγή: http://skathari.net/2011/03/04/poia-einai-i-protevousa-ton-xaker-4748/#ixzz1FcAWvlXj
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου