Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Διαστημική Μπαρτσελόνα! 3-1 την Μαντσεστερ


Διαστημική Μπαρτσελόνα! 3-1 την Μαντσεστερ
Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά η Μπαρτσελόνα!

Δύο χρόνια μετά την Ρώμη, η Μπαρτσελόνα νίκησε και πάλι στον τελικό του Champions League την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτήν την φορά με 3-1 και κατέκτησε το τρόπαιο για 4η φορά στην ιστορία της και 3η τα τελευταία 6 χρόνια, αφήνοντας τους "κόκκινους διαβόλους" στις 3 κατακτήσεις.

Πέδρο, Λιονέλ Μέσι και Νταβίντ Βίγια πέτυχαν τα τέρματα των Καταλανών, ενώ η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε καταφέρει απλά να ισοφαρίσει με τον Γουέιν Ρούνεϊ σε 1-1 πριν το ημίχρονο.

Η ομάδα του Μάντσεστερ ήταν λίγο καλύτερη μόνο στα πρώτα δέκα λεπτά, με την "Μπάρτσα" να κυριαρχεί στο υπόλοιπο του αγώνα και να κατακτά δίκαια την κορυφή της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό είναι πως εκτός του γκολ από τον Ρούνεϊ, δεν έκανε άλλη τελική προσπάθεια εντός εστίας η Γιουνάιτεντ και δεν έκανε καμία επέμβαση στο ματς ο Βίκτορ Βαλντές!

Η Μπαρτσελόνα σήκωσε το τρόπαιο στο "Γουέμπλεϊ", το γήπεδο στο οποίο το είχε κάνει για πρώτη φορά το 1992, νικώντας την Σαμπντόρια στον τελικό, ενώ τα άλλα δύο ήρθαν το 2006 στο Παρίσι κόντρα στην Άρσεναλ και το 2009 στην Ρώμη κόντρα στην ManUtd.

Έφτασε έτσι στις 4 κατακτήσεις την Μπάγερν Μονάχου και τον Άγιαξ, στην 4η θέση της σχετικής λίστας, με την Ρεάλ να έχει 9, την Μίλαν 7, και την Λίβερπουλ 5.

Όσον αφορά στην πρωταθλήτρια Αγγλίας, έχει 3 τρόπαια σε 5 τελικούς, έχοντας χάσει μόνο από την Μπαρτσελόνα, δύο φορές, τα 3 τελευταία χρόνια.

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 12 γκολ στην φετινή διοργάνωση και φυσικά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, με τους Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ) και Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν) να είναι στην δεύτερη θέση με 8 τέρματα.

Αυτό ήταν το τελευταίο ματς στην καριέρα του Έντβιν φαν ντερ Σαρ, ενώ ο 40άχρονος, Πεπ Γκουαρντιόλα, έγινε ο νεότερος τεχνικός στην ιστορία του Champions League που κατακτά δεύτερη φορά το τρόπαιο, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να το έχει καταφέρει στα 47 του πέρσι με την Ίντερ (το 1ο με την Πόρτο το 2004).

video

http://eisodos17.blogspot.com/2011/05/3-1.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FKDXJq+%28%CE%95%CE%AF%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82+17%29
........................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: