Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Θα χάνουν την άδεια τα φαρμακεία που δεν τηρούν το νέο ωράριο


Δεν απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο των φαρμακοποιών, δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά μόνο το 30% των φαρμακείων θα μένει ανοικτό εναλλάξ και τα απογεύματα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο. Ωστόσο, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι εάν οι φαρμακοποιοί δεν συμμορφωθούν με την οδηγία από 1η Νοεμβρίουτότε θα τους αφαιρείται η άδεια για ένα μήνα Σε περίπτωση που το φαινόμενο επαναλάμβανεται τότε η άδεια θα τους αφαιρείται για δύο μήνες. Επίσης σημείωσε ότι στους δρόμους θα βγουν το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και οι «Ράμπο» ώστε να διασφαλίσουν ότι το νέο σύστημα λειτουργεί και τα απογεύματα...

Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το νέο σύστημα ο κ. Λοβέρδος απείλησε ότι από την 1η Δεκεμβρίου ολά τα φαρμακεία θα μένουν ανοιχτά και τα απογεύματα.

Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί περαιτέρω το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης υπάρχουν σκέψεις το τελευταίο τρίμηνο του 2011 να γίνει οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών. Από την άλλη, σε ότι αφορά το rebate, την επιστροφή δηλαδή στο ασφαλιστικό ταμείο της διαφοράς μεταξύ τιμής αναφοράς και λιανικής κάθε φαρμάκου, να μην αποδίδεται σε όποιο ταμείο αργεί να πληρώσει.

Προθεσμία έως τις 15 Σεπτεμβρίου για τα κλειστά
Έως τις 15 Σεπτεμβρίου δίνει προθεσμία το υπουργείο Οικονομικών στα συναρμόδια υπουργεία (Υποδομών- Μεταφορών,Υγείας, Δικαιοσύνης, κ.λπ.), προκειμένου να συμμορφωθούν με τον νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα. Το υπουργείο, επισημαίνει ότι πρέπει να καταγραφεί εξ αρχής κάθε περιορισμός που ζητείται, και παράλληλα να αιτιολογηθεί η διατήρηση του φραγμού, η οποία θα είναι αποδεκτή μόνο για "επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος".

Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη- η οποία εκτός από τα άλλα υπουργεία εστάλη και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού-, τα αιτήματα των υπουργείων θα δοθούν στο υπουργείο Οικονομικών. Ταυτόχρονα, όμως, θα αποσταλούν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα κρίνει εάν η διατήρηση κάποιων φραγμών σε ορισμένα επαγγέλματα είναι επιβεβλημένη.

newpost.गर
........................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: