Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μαρκήσιος Ντε Σαντ: Διάλογος Ανάμεσα Σε Ένα Ιερωμένο Και Σε Ένα Ετοιμοθάνατο

ΔΩΡΕΑΝ ebook / 24grammata.com

Περιγραφή: “Η λογική φίλε μου, και μόνο η λογική πρέπει να μας προειδοποιεί ότι το να βλάπτουμε τους όμοιούς μας δεν μπορεί ποτέ να μας κάνει ευτυχείς· όσο για την καρδιά, μας λέει ότι το να συμβάλλουμε στην ευδαιμονία τους είναι η μεγαλύτερη ευδαιμονία που μας έχει χαρίσει η φύση επί της γης. Όλη η ανθρώπινη ηθική περικλείεται σε αυτή τη φράση: κάνε τους άλλους τόσο ευτυχείς όσο επιθυμείς να είσαι και μην τους κάνεις ποτέ περισσότερο κακό από εκείνο που θα ήθελες να σου κάνουν. Αυτές, φίλε μου, είναι οι μοναδικές αρχές που θα πρέπει να ακολουθούμε και δεν χρειάζεται ούτε θρησκεία ούτε θεός για να το απολαύσει και να το αποδεχτεί κανείς: χρειάζεται μονάχα καλή καρδιά.

Νοιώθω ότι αποδυναμώνομαι, κληρικέ. Άφησε τις προκαταλήψεις σου, γίνε άντρας, γίνε ανθρώπινος, δίχως φόβο και προσδοκία· άφησε έξω τους θεούς και τις θρησκείες σου: όλα αυτά είναι για να οπλίζουν το χέρι των ανθρώπων· και μόνο στο όνομα αυτών των φρικαλεοτήτων χύθηκε περισσότερο αίμα στη γη από όλους τους άλλους πολέμους και τις μάστιγες μαζί. Απαρνήσου την ιδέα ενός άλλου κόσμου, δεν υπάρχει· μην απαρνηθείς όμως την απόλαυση της ευτυχίας και την υλοποίησή της. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που σου προσφέρει η φύση για να ζευγαρώσεις την ύπαρξή σου ή να την εξαπλώσεις… Φίλε μου, η ηδονή υπήρξε πάντοτε το πολυτιμότερο αγαθό μου· σε όλη μου τη ζωή της άναβα καντήλι, τώρα θέλω εγώ να σβήσω στα χέρια της…”

Ένας ιερωμένος προσπαθεί μάταια να σώσει την ψυχή ενός ετοιμοθάνατου την έσχατη στιγμή. Ένας σύντομος παιγνιώδης διάλογος που περικλείει τις κεντρικές απόψεις για τη ζωή, τη θρησκεία και τις ηδονές του “θεϊκού” Μαρκήσιου, του “πιο ελεύθερου πνεύματος που υπήρξε ποτέ”, κατά τον Απολλιναίρ.

Συγγραφέας: Δ. Σαντ

http://www.24grammata.com/?p=13636
..................................................................................................................................................................

"Στριμώχνουν" τους bloggers με άρση απορρήτου...

Τέλος στην ανωνυμία των bloggers σε περίπτωση που κριθεί ότι διαπράττουν αδίκημα και οι δικαστικές αρχές ζητήσουν τα στοιχεία τους από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών βάζει και τρίτη κατά σειρά γνωμοδότηση ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού. Δηλαδή όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει μήνυση και αν ασκηθεί ποινική δίωξη αυτομάτως θα ζητούνται τα στοιχεία από τον πάροχο.

Η γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδη επισημαίνει πως ισχύουν στο ακέραιο οι προηγούμενες δύο γνωμοδοτήσεις , του Γ. Σανιδά το 2009 και του Ι. Τέντε στη συνέχεια με τις οποίες δίνεται το δικαίωμα στις εισαγγελικές αρχές να άρουν το απόρρητο στο Διαδίκτυο αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης ακόμη και αν αυτή αποτελεί πλημμέλημα και βέβαια χωρίς την άδεια των αρμοδίως αρχών (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών).

περισσοτερα
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=20501&Itemid=85

....................................................................................................................................

Ετήσιο υπέρ των Πεσόντων Καταδρομέων στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης



ImageΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 το ετήσιο Μνημόσυνο Υπέρ των Πεσόντων Καταδρομέων στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση μνήμης προς τους πεσόντες καταδρομείς τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής του Β σώματος στρατού, αντιστράτηγος Θεόκλητος Ρουσάκης, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας πεζικού υποστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος, διοικητές και αντιπροσωπείες μονάδων καθώς επίσης έδωσαν το παρών όλες οι λέσχες εφέδρων ειδικών δυνάμεων υπό την αιγίδα της πανελλήνιας ομοσπονδίας.

Image

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου , συγγενείς και φίλοι της μεγάλης οικογένειας των ειδικών δυνάμεων και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν στον μπουφέ που παρέθεσε η διοίκηση μετά το πέρας της εκδήλωσης .

Image

Image

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

....................................................................................................................................

Αυτές τις ημέρες «τρέχει» προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή ιστοσελίδας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 1.146.750!!!


Κύριε Σκανδαλίδη εσείς δεν ακούσατε τίποτα? Μετά την γνωστοποίηση του θέματος θα συνεχίσετε το διαγωνισμό?

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτές τις ημέρες «τρέχει» προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή ιστοσελίδας στον ΟΠΕΚΕΠΕ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 1.146.750 ευρώ ! Την αποκάλυψη κάνει ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος φέρνει το θέμα στη Βουλή καταγγέλλοντας μεγάλο φαγοπότι.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η οποία δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opekepe.gr/doc/June2010/PERILIPSI_Y1_PORTAL.pdf, προκηρύχθηκε ανοικτός διεθνής διαγωνισμός με τίτλο ...
«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ (PORTAL) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΑΑΤ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ».

Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη και λειτουργία μιας ενιαίας Διαδικτυακής Πύλης (Portal) Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης, Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ καθώς και ασφάλειας και ολοκλήρωσης των συστημάτων του έργου.

Μέσω της ενιαίας διαδικτυακής πύλης αποσκοπείται η παροχή μιας ευρείας γκάμας ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους αγρότες/πολίτες και τους δικαιούχους ενισχύσεων από τα Ταμεία Ε.Γ.Τ.Α.Α. και Ε.Γ.Τ.Ε καθώς και η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους φορείς του ΥπΑΑΤ, σε άλλους φορείς του δημοσίου και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.
Από udemand μέσω filologos10

http://greki-gr.blogspot.com/2011/05/1146750.html
..............................................................................................................................................................

Ντολμαδάκια γιαλαντζί


Γιαλαντζί είναι το ψεύτικο το ημιτατιόν! Όχι, τα ντολμαδάκια σου δεν θα είναι καθόλου ψεύτικα. Αντίθετα θα είναο πεντανόστιμα. Πολύ απλά, για να συμβαδίσουν με τη σαρακοστή δεν θα έχουν κιμά και θα είναι με ρύζι, μπόλικο κρεμμύδι και λεμόνι! Απολαυστικά!

Συστατικά

  • ½ κιλό ρύζι γλασέ
  • 300 γρ αμπελόφυλλο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
  • Ελαίολαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 μεγάλο λεμόνι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα αντικολλητικό σκεύος (αρκετά βαθύ) βάλε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σόταρε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο

  • 2

    Πρόσθεσε το ρύζι, τον άνηθο και το δυόσμο και συνέχισε να ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα

  • 3

    Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε ένα ποτήρι νερό. Άφησε το μείγμα να βράσει και να πήξει

  • 4

    Άδειασε τη γέμιση σε ένα πυρέξ μαζί με ένα ακόμη ποτήρι νερό και ανακάτεψε καλά να κρυώσει και να πιει το νερό

  • 5

    Κόψε το μίσχο και το σκληρό κάτω κομμάτι από τα αμπελόφυλλα

  • 6

    Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει καλά και ζεμάτισε τα αμπελόφυλλα για 5 λεπτά

  • 7

    Άπλωσέ τα σε ένα πυρέξ και σκέπασέ τα με κρύο νερό

  • 8

    Βάλε όλα τα αμπελόφυλλα σε μια σειρά με το γυαλιστερό μέρος προς τα κάτω

  • 9

    Πάρε με ένα κουταλάκι του γλυκού και γέμισε τα φύλλα οριζόντια στο κάτω μέρος του φύλλου

  • 10

    Τύλιξε το φύλλο με τη γέμισε και δίπλωσε τα φύλλα από τις άκρες

  • 11

    Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι στρώσε τα ντολμαδάκια σε κύκλους, με την άκρη προς τα κάτω

  • 12

    Αφού τα στρώσεις όλα, ρίξε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και στύψε το λεμόνι

  • 13

    Σκέπασε με ένα πιάτο και πρόσθεσε νερό να φτάσει ώς το γείσο του πιάτου

  • 14

    Άφησε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια βγάλε τα ντολμαδάκια

  • Μην το "λύπηθείς" το κρεμμύδι! Η ποσότητά του είναι και το μυστικό της επιτυχίας του ντολμά

    http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=369&friendly_name=recipes-dolmadakia&cat_id=29
    ......................................................................................................................................................



    Πασχαλινά τσουρέκια από το Λυθρί. Sweet Easter breads from Lithri. Lithri tarafından Paskalya çörekleri


    Πασχαλινά τσουρέκια. Στο Λυθρί για το Πάσχα έκαναν για τα παιδιά δυο ειδών τσουρέκια. Για τα κορίτσια από ένα σε σχήμα κούκλας που κρατά ένα τόπι και έχει ένα κόκκινο αυγό στη θέση του κεφαλιού και για τα αγόρια από ένα σε σχήμα ψαριού με κόκκινο αυγό στο στόμα.
    During holy week housewives of Lithri were making tsourekia a kind of sweet breads with red eggs. Sweet breads doll in shape for girls of the house and fish in shape for the boys.




    perissotera
    http://erythrealithri.blogspot.com/2011/04/easter-sweet-from-lithri.html
    ...............................................................................................................................................................

    zappIT.gr GI 2 Γιώρκας Για πρώτη φορά





    http://www.zappit.gr/default.php?pname=Article&cat_id=8&art_id=5609
    ...................................................................................................................................................

    Ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας στηρίζει τις διαδηλώσεις υπέρ του Μλάντιτς

    Υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων για τη στήριξη του πρώην αρχηγού το Σερβοβοσνιακών δυνάμεων, Ράτκο Μλάαντιτς, που συνελήφθη πρόσφατα στη Σερβία, τάχθηκε ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ.

    Σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι στηρίζει το δικαίωμα των παλαίμαχων πολεμιστών στον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα (1992-95) να «εκφράσουν την άποψή τους για τη σύλληψη του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς».

    «Είμαι πεπεισμένος πως όλες οι συγκεντρώσεις θα διεξαχθούν με ηρεμία και αξιοπρέπεια, χωρίς το παραμικρό επεισόδιο», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η ένωση των Σέρβων πρώην πολεμιστών έχει καλέσει για αύριο μεγάλη συγκέντρωση στη Μπάνια Λούκα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει σε πολλές κωμοπόλεις της σερβοβοσνιακής οντότητας από την ημέρα της σύλληψης του Μλάντιτς.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=279980
    ....................................................................................................................................................................


    Προσλήψεις: Θέσεις εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

    ergasia-theseis

    Την ευκαιρία τετράμηνης και οκτάμηνης απασχόληση σε 125 νέους υπαλλήλους, αποφοίτους Λυκείου, προσφέρει το δημόσιο. Διαβάστε θέσεις εργασίας σε δημόσιο-διωτικό τομέα.


    Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/05/theseis-ergasias-dimosio/#ixzz1NsATODmL
    ,..................................................................................................................................................................

    Συνελήφθησαν με 293 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

    Μέγεθος κειμένου

    Τα εννέα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης και συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα κρίθηκαν προφυλακιστέοι
    Οι εννέα κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους τρεις Αργεντινοί, τέσσερις Έλληνες και δύο Αλβανοί, οδηγήθηκαν ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές πράξεις.

    Oι περισσότεροι αρνήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα του ανακριτή και θα επανελθουν με συμπληρωματικές απολογίες, όταν μάθουν το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που κατέγραψαν οι διωκτικές αρχές.

    Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κρίθηκαν, τελικά, προφυλακιστέοι.

    Διαβάστε επίσης: Μία γυναίκα θα γέμιζε τη Θεσσαλονίκη με κοκαΐνη

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=80344&catid=6
    ................................................................................................................................................................

    Από τα μέσα Ιουνίου η προμήθεια της φοροκάρτας


    Στα μέσα Ιουνίου το υπουργείο Οικονομικών θα προμηθεύσει τους φορολογούμενους με την φοροκάρτα.

    Η φοροκάρτα θα τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος Ιουνίου και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση να συγκεντρώνουν αποδείξεις από τις συναλλαγές τους.

    Η φοροκάρτα ή αλλιώς η κάρτα αποδείξεων θα είναι προαιρετική και θα χορηγείται μόνο στους πολίτες που θα ενταχθούν στο σύστημα παραγγελίας και διαθέσεως των μαγνητικών καρτών.

    Ο χρήστης της κάρτας θα υποχρεούται να δηλώσει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της μέσω διαδικτύου (internet) και με την χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS).

    http://sourta-ferta.blogspot.com/2011/05/blog-post_6366.html
    ............................................................................................................................................................

    Σύγχρονοι σκλάβοι στο Ντουμπάι

    Το Ντουμπάι για να γίνει μια μητρόπολη με αρχιτεκτονικά θαύματα χρειαζόταν εργατικά χέρια.
    Όλα αυτά έγιναν μέσα από την απίστευτη δουλειά του στρατού των εργαζομένων από το εξωτερικό. Εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς που
    εργάζονται σε εργοτάξια, ζουν με πολύ χαμηλούς μισθούς, σε πολύ μικρές καλύβες, μακριά από τις οικογένειές τους για πολλά χρόνια.

    perissotera


    Read more: http://www.i-diadromi.com/2011/05/blog-post_4380.html#ixzz1NsFHEDfJ
    ......................................................................................................................................................................

    Πάτρα: Καταθέσεις σε λογαριασμό αντί για δώρα ζητάνε στους γάμους [Πάτρα: Καταθέσεις σε λογαριασμό αντί για δώρα ζητάνε στους γάμους]

    http://freegossip.gr/News.php?ID=65093
    ..............................................................................................................
    Η κρίση επηρέασε ακόμη και την πιό ευτυχισμένη στιγμή ενός ζευγαριού, τον γάμο. Όλο και πιο δύσκολα αποφασίζουν πλέον να παμτρευτούν για να περιορίσουν όσο περισσότερο τα έξοδα.Ωστόσο, όταν το αποφασίσουν, δεν επιθυμούν πλέον τα πατροπαράδοτα δώρα από τους φίλους και τους συγγενείς, αλλά?χρήματα και μάλιστα μετρητά! Έτσι τα προσκλητήρια εκτός από την καθιερωμένη αναγγελία και τις λεπτομέρειες που την συνοδεύουν, αναγράφουν και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του ζευγαριού, σύμφωνα με το thebest.gr, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα πως στην εποχή αυτή χρήσιμα για το ξεκίνημα μιας οικογένειας δεν είναι οι καφετιέρες και τα σερβίτσια αλλά τα χρήματα.



    Με σαρδάμ και προειδοποιητικό μήνυμα ξεκίνησε το δελτίο ο Χατζηνικολάου


    Το πρώτο δελτίο του καναλιού βγήκε στον αέρα μετά από πολλές εβδομάδες και ο χαιρετισμός του Νίκου Χατζηνικολάου έκρυβε εκπλήξεις...

    Αφού ολοκληρώθηκε το προδελτίο του Άκη Παυλόπουλου, ο Νίκος Χατζηνικολάου άνοιξε το δελτίο με ένα σαρδάμ και ένα διπλό μήνυμα. "Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας, είμαστε και πάλι μαζί! Απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό στους πολλούς που ξέρουμε ότι χαιρόμαστε... χαίρονται που χαιρόμαστε... που είμαστε πάλι μαζί! Στους άλλους, τους λίγους, που φοβούνται και ανησυχούν που το δελτίο αυτό είναι πάλι εδώ, υποσχόμαστε να επιβεβαιώσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες τους!", είπε.

    Μετά από λίγο, όταν έδωσε τον λόγο στον Γιώργο Τράγκα επανέλαβε: "Σ΄αυτούς που χαίρονται και είναι οι πολλοί, που είμαστε πάλι εδώ, υποσχόμαστε να τους κάνουμε χαρούμενους με ένα ανεξάρτητο και μαχητικό δελτίο. Στους άλλους, τους λίγους, που δεν χαίρονται υποσχόμαστε να επιβεβαιώσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες τους για σκληρή κριτική"!

    Το σχόλιο Τράγκα ήταν: "Πάμε πλατεία;"

    Δείτε το βίντεο:


    .
    http://www.zappit.gr/default.php?pname=Article&cat_id=8&art_id=5609
    ..............................................................................................................................................................

    Οι λεπτομέρειες του γάμου Τσιμτσιλή - Σοφού!


    Απομένει κάτι περισσότερο από ένας μήνας για το ευτυχές γεγονός και η Σταματίνα φαίνεται να τα έχει ήδη οργανώσει όλα με την παραμικρή λεπτομέρεια.

    Έτσι η νεαρή παρουσιάστρια, θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας (που μάλλον δεν θα είναι σκαλιά αφού η τελετή θα γίνει στο κτήμα Νάσιουτζικ στον Ιερό ναό Αγίου Σεραφείμ) μέσα σε μια δημιουργία της Vera Wang. Αν οι προβλέψεις είναι σωστές το νυφικό θα είναι παραδοσιακό με μακριά ουρά και πέπλο, κάτι που θέλει η Σταματίνα για να είναι ο γάμος όσο πιο ρομαντικός γίνεται. Τα παπούτσια είναι Casadei σε λευκό φυσικά χρώμα.

    perissotera
    http://www.tlife.gr/Article/FN/0-9-17256.html
    ..............................................................................................................................................................

    Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ...

    ...........................................................................

    ..............ΑΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΧΙΟΥ.

    Η Αγία Δύναμη βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Χίου, 6 χλμ από το Πυργί ,στο δρόμο προς Ολύμπους. Είναι μια άθικτη παραλία, που πήρε το όνομα της από το εκκλησάκι που υπάρχει εκεί. Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες του νησιού.


























    http://apotoxamogelostogelio.blogspot.com/2011/05/blog-post_30.html
    ...............................................................................

    ΑΝΕΚΔΟΤA


    Ο πάπας βγαίνει μια βόλτα με τη λιμουζίνα και αποφασίζει να ζητήσει από το σοφέρ να του δώσει λίγο να οδηγήσει τη λιμουζίνα. Ο σοφέρ χωρίς να μπορεί να πει και τίποτα του τη δίνει. Ο πάπας αφού δεν είχε οδηγήσει ποτέ του λιμουζίνα αρχίζει και γκαζώνει. 100, 120, 150, 180. Τότε λόγω υπερβολικής ταχύτητας τον σταματάει ένα περιπολικό. Ο αστυνομικός μόλις βλέπει τον πάπα να οδηγάει, παίρνει τηλέφωνο τον αξιωματικό και ...
    τον ενημερώνει για την κατάσταση.
    -Έχω σταματήσει για υπερβολική ταχύτητα ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο.
    -Ποιον; Τον πρωθυπουργό;
    -Όχι.
    -Τον πρόεδρο της δημοκρατίας;
    -Όχι.
    -Ε, τότε ποιον;
    -Δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά ένα θα σου πω, έχει τον πάπα για σοφέρ.
    http://mauripena.blogspot.com/2011/05/blog-post_6952.html

    Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2011/05/blog-post_4047.html#ixzz1NrnR7b6V
    ...................................................................................................................................................

    Αυξάνονται ολοένα οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα


    Mετά τη λαοθάλασσα της Κυριακής, οι αγανακτισμένοι πιστοί στο ραντεβού τους άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος.

    Οι πρώτοι "Αγανακτισμένοι" έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος και ήδη περίπου 800 άτομα έκλεισαν την Αμαλίας και βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή.

    Δες φωτογραφίες και διάβασε περισσότερα στο newsit

    http://www.tlife.gr/Article/news-aganaktismenoi/0-9-17606.html
    .............................................................................................................................................................

    Ο κώδικας του καλού δημοσίου υπαλλήλου – Οι 25 παραβάσεις που «καίνε»

    Μέχρι και την απόλυση προβλέπει το νέο, αυστηρότερο, πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Τις επόμενες μέρες, θα πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο.
    Μεταξύ των ποινών που προβλέπονται, είναι και η επιβολή υψηλών χρηματικών προστίμων για όσους καταδικάζονται, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί και ο χρόνος παραγραφής από τα 5 έτη στα 7 και σε σημαντικές περιπτώσεις στα 10 έτη.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει τέλος στην ατιμωρησία επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου. Κομβικό σημείο του νέου πειθαρχικού δικαίου αποτελεί η απομάκρυνση των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά και η δραστική συντόμευση περαίωσης των ΕΔΕ.

    perissotera
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=80345&catid=3
    ...............................................................................................................................................................

    ΦΙΦΑ: Απέσυρε τον αποκλεισμό της Βοσνίας

    Στους «κόλπους» της FIFA επέστρεψε η Βοσνία, καθώς ο Ζεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε σήμερα ότι αίρεται ο αποκλεισμός της βαλκανικής χώρας από το διεθνές ποδόσφαιρο. Οι υπεύθυνοι της τοπικής ομοσπονδίας (NSBIH) υπέκυψαν στις πιέσεις και εναρμόνισαν το καταστατικό τους με αυτό της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, η οποία αποφάσισε πως δεν τίθεται πλέον θέμα τιμωρίας.

    Συγκεκριμένα, η NSBIH θα εκπροσωπείται πλέον από έναν πρόεδρο, ο οποίος θα αναδεικνύεται και από τις τρεις εθνότητες της χώρας (σερβική, μουσουλμανική και κροατική). Έτσι, η εθνική ομάδα της χώρας θα αγωνιστεί δώσει κανονικά τα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2012, με αντιπάλους τις Ρουμανία (3/6) και Αλβανία (7/6).

    http://www.sigmalive.com/sports/football/euro%202012/387756

    ..................................................................................................................................................


    Μην πειράζετε τις αποταμιεύσεις σας

    Ποια είναι η συνηθέστερη ερώτηση που δέχονται αυτήν περίοδο πολιτικοί και δημοσιογράφοι;
    «Τι να κάνω τα λεφτά μου. Να τα πάρω από την τράπεζα;»

    Η απάντηση είναι απλή: Άντε και τα πήρες. Τι θα τα κάνεις;

    Δεν μιλάμε τώρα για τους εκατομμυριούχους και για τους λεφτάδες που τα έχουν ήδη μοιράσει σε Κύπρο, Ελβετία και Λονδίνο. Μιλάμε για τους μικροαποταμιευτές. Για τους νοικοκύρηδες που έχουν μερικές χιλιάδες ευρώ στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, ή για τις σπουδές των παιδιών τους.

    Ο Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

    Στη Ρωσία και στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του (πέντε στα πέντε), κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο...
    της κατηγορίας των -90 κιλών και πλέον η υπόθεση Λονδίνο 2012, μοιάζει με τυπική διαδικασία.

    PERISSOTERA

    http://friendshipiseverything.blogspot.com/2011/05/blog-post_9955.html

    ................................................................................

    Βίντεο: Με στρατό από μπράβους κυκλοφορεί ο Πρωθυπουργός !


    Για δες πού καταντούν οι λαοπρόβλητοι σοσιαλιστές!

    Βίντεο από τα Καλάβρυτα σήμερα, όπου αποδοκιμάστηκε ο ξεκούραστος κ.Παπανδρέου κι αυτό που σχολιάζεται παντού σήμερα είναι ο απίστευτος αριθμός αστυνομικών που τον προστάτευαν. Δείτε στο βίντεο, σε πόση εγρήγορση ήταν ένας.....

    τεράστιος αριθμός σωματοφυλάκων:



    http://helleniclegion.blogspot.com/2011/05/blog-post_7643.html
    .....................................................................................................................................................

    Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν!!!


    Διαβάστε τι έλεγε ο διακεκριμένος οικονομολόγος Mark Weisbrot, (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά...


    Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που... θυμάμαι (και μ' έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας...

    Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.
    Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.

    PERISSSOTERA
    http://thessnea.blogspot.com/2011/05/blog-post_4805.html
    .....................................................................................................................................................

    ΤΟ ALTER ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

    Σήμερα το απόγευμα στις 18:45 το Alter παίρνει πάλι μπρος και ζωντανεύει στην ελληνική τηλεόραση.
    Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει με την ενημερωτική εκπομπή του Άκη... Παυλόπουλου και στις 20:00 ο Νίκος Χατζηνικολάου θα παρουσιάσει το πρώτο δελτίο ειδήσεων μετά από 20 μέρες απουσίας.
    Αύριο το πρωί στις 06:00 ξεκινάει και ο Γιώργος Αυτιάς και αύριο το βράδυ στις 23:00 επιστρέφει και ο Κώστας Χαρδαβέλλας με την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος».
    Από σήμερα το πρωί είχαν μπει τα

    χρήματα για τους περισσότερους εργαζόμενους του Alter στις τράπεζες, έναντι του οφειλόμενου ποσού των πέντε μηνών.
    Τα χρήματα αυτά, τα οποία μπήκαν από τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Κουρή, ήταν 2.300 ευρώ για κάθε δημοσιογράφο και διοικητικό υπάλληλο και 2.600 ευρώ για κάθε τεχνικό.
    Βεβαίως τα χρήματα αυτά δεν καλύπτουν τις οφειλές μισθών πέντε μηνών αλλά οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στο σταθμό να αντιμετωπίσει σταδιακά τα προβλήματά του.
    Στις 15 Ιουνίου δικάζεται στο Πρωτοδικείο η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 και από εκεί και πέρα θα έχουμε μία είσοδο στο Alter και ξένων επενδυτών από το fund Argo, αλλά και συνεννόηση με τις τράπεζες και τους διαφημιστές για το χρέος του Alter, ώστε να είναι δυνατή και απρόσκοπτη η λειτουργία του σταθμού.
    http://www.newsbomb.gr/

    http://rombatv.blogspot.com/2011/05/alter_1900.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FxFwX+%28%CE%A1%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B1+tv%29
    ..................................................................................................................................................................

    Ο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΑΜ-ΒΑΡΤΑΝ - ΡΕΠ.ΔΙΚΤΥΟ

    Δύσκολες ώρες για τη Δούκισσα Νομικού

    doukissa-nomikou

    Ο θάνατος χτύπησε την πόρτα της Δούκισσας Νομικού και η όμορφη παρουσιάστρια περνά δύσκολες ώρες. Τι συνέβη στη Δούκισσα Νομικού;

    Το γνωστό μοντέλο είναι απαρηγόρητο από το χαμό, αφού είχε μεγάλη αδυναμία στη γιαγιά της, από την οποία είχε πάρει κιόλας το όνομα.

    Η Δούκισσα Νομικού έγραψε στο Twitter για το θάνατο της γιαγιάς της δύο συγκινητικά μηνύματα. Στο ένα έγραφε: «Πήγες να βρεις τον παππού Νικήτα. Θα σε θυμάμαι και θα σε αγαπώ για πάντα. Καλό ταξίδι γιαγιάκα μου…».

    Στο δεύτερο μήνυμα έγραφε: «Σε ευχαριστώ γιαγιάκα μου για τις πανέμορφες αναμνήσεις και για το πιο όμορφο και σπάνιο όνομα που μου έδωσες». Πολλοί ήταν οι «επώνυμοι» φίλοι της που έσπευσαν να τη συλλυπηθούν, ανάμεσα τους και η Σίσσυ Χρηστίδου.


    ...........................................................................................................................................................
    Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/05/doukissa-nomikou-duskoles-ores/#ixzz1NqAwHpjW

    ..............................................................................................................................................................

    Φορολογία: ακυρώνεται επιστροφή φόρου από αποδείξεις;

    forologiki-dilosi-apodeixeis2

    Τί αλλάζει στη φορολογία και ποια τα νέα σχέδια της κυβέρνησης για επιστροφή φόρου και αποδείξεις;

    Το οικονομικό επιτελείο θέλει να διατηρήσει τη νοοτροπία των πολιτών να ζητούν και να συλλέγουν αποδείξεις, αλλά την ίδια στιγμή να μειωθούν από το 2012, τα επιστρεφόμενα ποσά φόρου με αλλαγές κυρίως στα όρια αξίας των αποδείξεων, πάνω από τα οποία ο φορολογούμενος θα δικαιούται επιστροφή φόρου.

    Το βασικό σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση, προβλέπει ότι από το νέο έτος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να χτίζουν το αφορολόγητό τους, καταθέτοντας αποδείξεις που θα αποτελούν το 30% του συνολικού εισοδήματός τους.

    Για φέτος ισχύει το 10% ως τις 12.000 ευρώ και 30% για το υπόλοιπο εισόδημα. Από το νέο έτος εξετάζεται το ποσοστό του 10% να παραμείνει, αλλά να δίνεται επιστροφή φόρου για την αξία αποδείξεων πάνω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

    Διαβάστε για το πως θα συμπληρώσετε τη φορολογική δήλωση και για τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.


    Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/05/forologia-epistrofi-forou-apodeixeis/#ixzz1NqAaavIT
    ......................................................................................................................................................................

    TLife | The female side of life ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FASHION SHOPPING BEAUTY NEWS HEALTH & FITNESS ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


    Ο λόγος ήταν ότι... έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από το σύντροφό της επειδή εκείνος αρνιόταν να δεχθεί να... χωρίσουν!

    Η υπόθεση της 23χρονης συγκλόνισε ακόμα και τους γιατρούς του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες- όταν αντίκρισαν τη νεαρή, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, είχε την εικόνα ατόμου που είχε τραυματιστεί σε... τροχαίο ατύχημα!

    Όταν μάλιστα βρέθηκε στο τμήμα των μαγνητικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί επ' ακριβώς ποια ήταν τα τραύματα που έφερε πάνω της η 23χρονη, το ιατρικό προσωπικό... έπεσε απ' τα σύννεφα. Διαπιστώθηκαν μώλωπες στο στήθος, τα χέρια, στα πλευρά και το κεφάλι, ενώ σε αρκετά σημεία υπήρχαν τραύματα.

    perissotera
    http://www.tlife.gr/Article/news-axaia/0-9-17581.html

    .............................................................................................................................................................


    Μ. Παπαοικονόμου: “Φοβόμουν πως στην κρίση το “Νησί” δεν θα είχε τηλεθέαση!”


    Λίγο μετά το τέλος της επιτυχημένης σειράς του Mega “To Νησί”, η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου αποκαλύπτει πως κρατά τις καλές αναμνήσεις από το σενάριο και τα γυρίσματα και ετοιμάζεται για την επόμενη δουλειά της.
    Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου μετρά τουλάχιστον 15 επιτυχημένες σειρές και μας έχει δώσει πολλές συγκινητικές και ποιοτικές στιγμές στην τηλεόραση. Ωστόσο, πάντα συγκρατημένη και με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη δουλειά της, η ίδια απολαμβάνει την επιτυχία, γνωρίζοντας, όμως πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. “Δεν σκέφτομαι την επιτυχία. Η σκέψη μου πάει στην επόμενη δουλειά. Μπορεί να έφυγα από το σενάριο (σ.σ. Νησί), κουβαλάω, όμως νέους φίλους, υπέροχες αναμνήσεις και εμπειρία. Αυτή η δουλειά είναι κομμάτι της ζωής μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Glow”.
    Ακόμη, η γνωστή σεναριογράφος αποκάλυψε πως στην αρχή ήταν επιφυλακτική. “Φοβόμουν πως στην κρίση ένα στενάχωρο θέμα θα ήταν δύσκολο να αποκτήσει τηλεθέαση. Ευτυχώς διαψεύστηκα. Φαίνεται ότι ο κόσμος είχε ανάγκη να δει κάτι αληθινό, καλοφτιαγμένο, ολοκληρωμένο. Χάρηκα γιατί διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι ο κόσμος θέλει το εύκολο και μας σέρβιραν σκουπίδια”, συμπλήρωσε.
    Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, η ίδια αποκάλυψε ότι ο μεγάλος γιός της είναι επιχειρηματίας, ενώ ο μικρός ακολούθησε τα βήματά της και είναι σκηνοθέτης στο Λος Άντζελες.
    Παράλληλα, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου εξομολογήθηκε ότι υπάρχουν πολλές σκηνές στις οποίες έχει κλάψει, ενώ δήλωσε πως δύσκολα θα έγραφε σενάριο για κωμωδία.
    Τέλος,, στην ερώτηση αν αισθάνεται μοναξιά, η ίδια είπε: “Δεν αισθάνομαι ποτέ μόνη. Επέλεξα να ζω μόνη και δεν θα ξαναπαντρευτώ. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να είμαι σε μια σχέση, αλλά ορίζω μόνη μου τη ζωή μου. Είναι δύσκολο όταν έχεις συνηθίσει σε μια ζωή, να ξαναμπεις στη διαδικασία να συναποφασίζεις. Το να μπορώ ν' ανοίγω την πόρτα για να πάω ένα ταξίδι, χωρίς να λογοδοτήσω κάπου, το έχω κατακτήσει”.

    http://www.tlife.gr/Article/news-nisi/0-9-17580.html
    .....................................................................................................................................................................

    Βουλγαράκης – Πελέκη: Το Βατοπέδι έφερε το χωρισμό!


    Το Βατοπέδι φαίνεται πως σήμανε το τέλος του γάμου του Γιώργου Βουλγαράκη και της Κατερίνας Πελέκη. Το γνωστό ζευγάρι που γνωρίστηκε πριν από 27 χρόνια και είχε ένα λαμπερό γάμο και μια αξιοζήλευτη οικογένεια, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στη σχέση του.
    Ο Βουλγαράκης και η Πελέκη γνωρίστηκαν πριν από 27 χρόνια, όταν ήταν ακόμη φοιτητές, παντρέυτηκαν, έκαναν οικογένεια και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Έζησαν μαζί μια πολυτελή ζωή με σαλέ στην Αράχωβα, κρουαζιέρες με το σκάφος τους και εξορμήσεις στη Μύκονο. Οι δυο τους έδειχαν πολύ ευτυχισμένοι, αλλά προκάλεσαν την κοινή γνώμη από την έλλειψη μέτρου και μετά το σκάνδαλο, φαίνεται πως ήρθε και η ρήξη στη σχέση τους.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα στο “Πρώτο Θέμα” το σκάνδαλο στο Βατοπέδι οδήγησε στην απομάκρυνσή τους. Οι πολιτικο-δικαστικές περιπέτειες ταλανίζουν το ζευγάρι και η γκρίνια έχει ριζώσει για τα καλά στη σχέση τους. Δεν ήταν, άλλωστε, και από τις καλύτερες στιγμές για την Κατερίνα Πελέκη η πολύωρη παρουσία της μπροστά στην ανακρίτρια την περασμένη Δευτέρα. Η ίδια ήταν από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ στο γραφείο της ανακρίτριας και απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με τις υποθέσης στην Ιερά Μονή. Αν και η ίδια αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 70.000 ευρώ, η συγκεκριμένη εμεπιρία σίγουρα θα της μείνει αξέχαστη.

    Άνθρωποι, μάλιστα, από το περιβάλλον του ζευγαριού αναφέρουν πως όλη αυτή η κατάσταση είναι υπεύθυνη για τα σύννεφα στη σχέση της με τον Γιώργο Βουλγαράκη. Οι ενδοοικογενειακές κόντρες πυκνώνουν και η κα Πελέκη φέρεται να έχει πει στους δικούς της ανθρώπους ότι “Ο Γιώργος μας έκλεισε το σπίτι” και εκείνος να της επιστρέφει την κατηγορία αναφέροντας: “Όχι εγώ, εσύ”.
    Οι πιέσεις μάλιστα, που δέχεται το ζευγάρι από τους συνεχείς φορολογικούς ελέγχους έχουν εντείνει τα πράγματα, ενώ λέγεται ότι η Κατερίνα Πελέκη, μόλις διαπίστωσε την εξασθένιση επιρροής της στον σύζυγό της, επιδίωξε αυτόνομη πορεία.

    http://www.tlife.gr/Article/news-voulgarakis/0-9-17546.html
    ......................................................................................................................................................................

    Περιβάλλον: Οι ρύποι απειλούν τους Αγώνες του Λονδίνου





    Διαφημίστηκαν ως οι οικολογικότεροι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διοργανωθούν ποτέ, όμως ο μύθος των «πράσινων» Ολυμπιακών του Λονδίνου έναν χρόνο πριν από την έναρξή τους καταρρέει.

    Ελάχιστα από τα πολυαναμενόμενα έργα έχουν ολοκληρωθεί, πολλά έχουν μείνει μόνο στα χαρτιά, ενώ έργα που αφορούν τη μείωση της αέριας ρύπανσης και κρίνονται ως τα πιο βασικά δεν έχουν καν ξεκινήσει, με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με υπέρογκα πρόστιμα.


    perissotera

    http://freegossip.gr/News.php?ID=65005

    ...................................................................................................................................................................

    " ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΚΑΜΗΛΕΣ "!





    ,,.....................................................................................................................................Το ολοκαίνουριο AIRBUS 340-600 στέκεται ακριβώς έξω απο το υπόστεγο του στην Τουλούζη, Γαλλία, μη εχοντας ούτε μία ώρα πτήσης.

    []

    Το αραβικό ιπτάμενο προσωπικό της Abu Dhabi Aircraft Technologies
    ( ADAT ) έχει εισέλθει στο αεροσκάφος ωστε να διενεργήσει δοκιμές εδάφους ως μέρος της διαδικασίας παραλαβής, όπως εκκίνηση των κινητήρων, με σκοπό να το παραδώσουν στην Etihad Airways στο Abu Dhabi .
    Το προσωπικό της ADAT τροχιοδρομεί το αεροσκάφος στον αεροδιάδρομο.




    Θέτουν τους τέσσερις κινητήρες στη μέγιστη ισχύ απογείωσης, σε ένα σχεδόν άδειο αεροσκάφος . Χωρίς να έχουν διαβάσει την διαδικασία εκκίνησης και χωρίς να έχουν ιδέα το πόσο πραγματικά ελαφρύ είναι ένα άδειο
    A340-600


    []


    Η προειδοποιητική σειρήνα απογείωσης ούρλιαζε στο πιλοτήριο, καθώς και οι 4 κινητήρες ήταν στο φούλ...Ο υπολογιστής του αεροσκάφους υποθέτει οτι γίνεται προσπάθεια απογείωσης, αλλα δέν έχουν σετταριστεί οι κατάλληλες παράμετροι (flaps/slats κλπ..)


    []


    Και ξάφνου... ένα μέλος της ADAT αποφασίζει να κλείσει τον διακόπτη του αισθητήρα προσέγγισης εδάφους, για να σιγήσει ο συναγερμός. Αυτό μπερδεύει το αεροσκάφος το οποίο του λοιπού συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στον αέρα.


    []
    Οι υπολογιστές αυτομάτως απελευθερώνουν όλα τα φρένα και θέτουν το αεροπλάνο σε ευθεία τροχιά...

    Τα μέλη της ADAT δεν είχαν ιδέα οτι υπάρχει αυτή η παράμετρος ασφαλείας για να μη ξεχάσει ο πιλότος τα φρένα κατα την προσγείωση...




    Κανένας απο τους επτά Άραβες μέλη δεν είχε την ετοιμότητα να απομακρύνει τους μοχλούς των κινητήρων απο τη μέγιστη ισχύ, και έτσι το ολοκαίνουριο αεροσκάφος των 200 εκατομμυρίων δολλαρίων συνετρίβη πάνω σε ένα τοίχο....

    []


    Η μέγεθος των τραυματισμών του προσωπικού δεν έγινε γνωστό λόγω της αποσιώπισης απο τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως....



    Το συμβάν καλύφθηκε γιατί θεωρήθηκε οτι προσβάλει τον Μουσουλμανικό Κόσμο...


    []

    Τελικά, φωτογραφίες άρχισαν να διαρρέουν...


    []


    απολογισμός



    Ενα Αεροσκάφος AIRBUS : $200 εκατομύρια Δολλάρια

    Ανεκπαίδευτο Αραβικό Προσωπικό :$300,000 ετήσιες αποδοχές

    Οδηγίες Χρήσηςου δε διάβασε κανείς): $300

    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΆΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΙΧΟ -- ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΤΟΙΧΟΣ !!



    " ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΚΑΜΗΛΕΣ "!